En del af jer oplever nemlig en fornemmelse af noget, der siger “knæk” i hoften, når I ler til træning i salen, oftest i forbindelse med, at I laver Sidekicks eller One Leg Circles. 

Først og fremmest skal I vide, at det ikke er noget farligt eller forkert, der sker. Snapping hip, kan oversættes med “smuttende hofte”, og er en tilstand, som kan vare hele livet uden nogensinde at give problemer. 

Mærker du smerter i forbindelse med træningen, bør du dog give din instruktør besked, så vi kan få sat ind med et målrettet forløb.

Det, der i virkeligheden sker er, at en struktur i hofteleddet, en muskel eller en sene, der er lidt stram, “smutter” hen over knoglen, når leddet bevæges i større, og tit i cirkulære bevægelser.. Der er mange forskellige teorier omkring hvorfor og hvordan dette sker, og hvilke muskler og sener, der præcist er involveret. Men det er faktisk ikke så vigtigt, hvilken struktur, det præcist drejer sig om. Hovedårsagen er nemlig næsten altid en ubalance over bækkenet, der medfører, at den ene hofte bliver lidt strammere end den anden.

Behandlingen er: bevægelse, og især det, I gør på pilatestimerne. Gennem træningen skabes mere styrke, bedre bevægelighed og øget stabilitet og balance, og det er sandsynligt, at syndromet vil blive mindre udtalt med jævnlig træning. 

Finder du dit “snapping hip syndrome” irriterende og ønsker at arbejde specifikt med det, kan du booke en privattime, og tage en snak med instruktøren om et eventuelt målrettet forløb, men ellers skal du bare vide, at det ikke er noget alvorligt problem, det er bare en tilstand, en ubalance, der kan forbedres ved hjælp af den rigtige træning.