Pilates 

Pilates er en af tidens hurtigst voksende træningsformer, og det er ikke tilfældigt.
Pilates er en detaljeret og helhedsorienteret træningsform, der kan trænes på en mængde specialudviklet udstyr. Ved hjælp af fjedermodstand træner du styrke, koordination, bevægelighed, og du vil hurtigt se resultater, samtidig med at du opnår en øget kropsforståelse og velvære.

Pilates er ikke bare træning, men undervsining og uddannelse i at udnytte din krops ressourcer bedst muligt. Det er heling og styrke gennem bevægelse, og derfor oplagt både som genoptræningsform, og som sundhedsfremmende og forebyggende træning. Undervisningen foregår på små hold eller som privatundervisning, og din instruktør følger dig og guider dig  individuelt hele vejen. Du kan altså trygt træne med og få gode resultater, uanset om du har skader, er helt ny eller har trænet i mange år.

Historien om pilates

-som J.H. Pilates selv har fortalt den

Joseph Pilates  (1883-1967) blev født i Mönchengladbach. Hans mor var biopat og hans far læge. Han led som barn blandt andet af astma, men med en sund livsstil og masser af træning blev han en stærk atlet og formåede at trodse sine sygdomme og svagheder..

Han udviklede sine egne træningsmetoder med baggrund i en mængde forskellige sportsgrene, kombineret med studier af menneskers og dyrs fysiologi, bevægelse og anatomi.

Som ung rejste Joseph Pilates rundt med en cirkustrup, hvor han blandtandet optrådte som stærk mand. Da han under første verdenskrig blev interneret i en militærlejr i England, fik man hurtigt øjnene op for hans ressourcer, og han kom til at stå for  den fysiske træning og blandt andet genoptræning af sårede soldater. I denne forbindelse udviklede Pilates en stor del af sit kendte træningsudstyr, blandt andet reformeren (Universal Reformer) det mest kendte af hans træningsredskaber.

Joseph Pilates trænede fra 1919-1925 Hamburgs militærpoliti, og rejste i 1925 til New York, hvor han åbnede sit første amerikanske træningsstudie med sin egen træningsform. Han blev hurtigt populær blandt eliten af dansere, og fortsatte gennem resten af sit liv med at udvikle sin unikke træningsmetoder, ligesom han aldrig stoppede med at udvikle sit specielle træningsudstyr.

Pilates nåede at oplære og uddanne to elever, Kathy Grant og Lolita San Miguel i den metode, han ønskede at føre videre. Derudover har mange af hans elever, samt hans kone Clara Pilates videregivet og undervist i den metode, som skabte, og stadig skaber, så unikke resultater.

Flere og flere får øjnene op, for de helt specielle egenskaber som træningsmetoden, der nu kaldes Pilates, indeholder.

Joseph H. Pilates (1883-1967), udviklede i starten af det 20. århundrede en stor del af sit træningssystem til rehabilitering af sårede soldater. Han brugte sin tid som interneret i en fangelejr under Første Verdenskrig til at udvikle og finjustere sit træningssystem.

Han brugte bl.a. fjedre fra sengene til at skabe sin Reformer, Cadillac og Wunda Chair, og man kunne dermed træne i både hospitalssenge og på stole.

Pilates udstyr

Det avancerede udstyr gør det muligt at tilgodese specifikke behov, og her kan du få en idé om, hvilket udstyr, du kan møde i studiet. 

Reformer – Reformeren er oprindelig skabt på en sengeramme med en madras, der ruller frem og tilbage på et par skinner. I den ene ende er der fjedre, og i den anden et sæt stropper. Fjedrene giver træningsmodstand til nogle øvelser, og assistance til andre. 

Cadillac/Trapeze Table – Cadillac/Trapeze Table består af en madras og en kubeformet ramme, hvorpå der er monteret fjedre i begge ender, og i toppen. Der er påsat tre forskellige trapezer, og man kan træne et hav af bevægelser, fra helt små, hvor man detaljeret og nøje kan arbejde med et enkelt led, og til store, sammensatte serier, der kræver en avanceret kontrol og funktion at muskler, led og koordinationsevne.

High Chair og Wunda Chair – består af et stolesæde og en stor pedal, som er monteret på en plade på gulvet, påmonteret fjedre. Pladen, der anvendes i træningen kan vippes op og ned, enten ved at bruge arme eller ben. Man kan træne hele kroppen på disse stole, og den lille understøttelsesflade udfordrer både styrke og balance. Stolen danner ydermere base for den mest nærende træning af ryggen.

Ladder Barrel, Spine Corrector og Small Barrel – Barrels er, som navnet antyder, træningsudstyr baseret på tønder. Disse er specielt udviklet til at styrke og mobilisere rygsøjlen, samt styrke bækken og øvre ryg.

Pedipole – er et lodret stativ på en gulvplade, og et fjedersystem. Bruges til at træne skulderstabilitet, rygsøjle og forskellige teknikker til knæbøjninger/squats.

 

“Efter 10 lektioner føler du dig bedre tilpas, efter 20 ser du bedre ud – og efter 30 lektioner har du fået en ny krop”

Joseph Pilates

“Regular practitioners of Pilates feel a heightened sense of awareness and ease in their bodies, experiencing less pain and increased mobility. This freedom ultimately leads to increased satisfaction in life!” 

Joseph Pilates